Konservatisme

Konservatismen er ikke nogen ideologi som liberalisme, socialisme eller kommunisme. Derfor har vi heller ikke noget idealsamfund. For os handler det om at få det bedst mulige ud af hvad vi har, forbedre måden vi indretter samfundet på og vigtigst: at gøre det i stille og roligt tempo, så vi kan nå at tilpasse samfundet til forandringen.

Når det er sagt har vi nogen generelle meninger om hvordan vi gerne vil indrette os. Først og fremmest går vi ind for frihed til den enkelte og ansvar overfor sine nærmeste. Altså – hvis du opfører dig pænt, slider for at kunne forsørge dig selv og tænker på dine nærmeste, så skal hverken staten eller nogen andre blande sig i det. Som det er fylder systemet for meget og er alt for bureaukratisk.

Udover det går vi ind for privatiseringer. For os handler det om at gøre det mest effektivt – billigst og bedst, uden at miste det menneskelige ansigt. Når staten eller kommunen pludselig skal stå for alt mister vi netop det menneskelige ansigt og får en stor udefinerbar klump som må tage sig af alt, for “sådan er det bare”.

Vi støtter også op om erhvervslivet – den fri næring. Vi vil gøre det nemmest muligt at drive virksomhed og tjene penge på den. For når virksomhederne tjener penge kan de bedre udvide – og så kommer der flere jobs. Så simpelt er det. Og hvilke slags virksomheder det skal være, lader vi udbud og efterspørgsel om at bestemme. Vi tror ikke på statslige støtteordninger, men tror på private initativer – Igen fordi vi mener det er farligt at overlade alt til den udefinerbare klump, staten.

Du ved det sikkert allerede godt, så derfor har vi gemt det – vi går ind for lav skat. Samme princip som ovenfor: Når folk har flere penge kan de bruge flere, og når der bliver købt mere, kan virksomhederne udvide – og så kommer der flere jobs. Selvfølgelig meget forenklet sagt.

Til sidst – kultur og historie. Vi synes ikke at alt er ligemeget værd. Det danske samfund bygger unægteligt på nogen traditioner og noget historie, som har formet os til det vi er i dag. Og vi kan lide det – Kongehuset samler os f.eks. og er med til at definere hvad der gør vi er danske. Derfor skal vi passe på det. Der skal selvfølgelig også være plads til andre og andre kulturer – det kan vi også lære noget af. Men det danske vil altid have særstatus.

Dét er vores meninger i meget grove træk. Vores politiske program er meget mere udspecificeret, og du finder det på Konservativ Ungdoms hjemmeside.